GTM debug

Clock
Vreme čitanja:
6 min
Calendar
17.1.2023

Kako konfigurisati Eurowag Pay

Eurowag Pay sa Eurowag aplikacijom vam omogućava da bezbedno plaćate gorivo putem mobilnog telefona na moderan način, pomoću telefona.

Kako konfigurisati Eurowag Pay

1. Preuzmite aplikaciju Eurowag

Preuzmite aplikaciju Eurowag sa Google Plai-a ili App Store-a

Eurowag aplikaciju treba instalirati na pametnom telefonu korisnika koji će koristiti Eurowag Pay na benzinskoj pumpi - obično vozača.

Pored toga, može se koristiti za konfigurisanje Eurowag Pay. Upravljanje karticama i dodeljivanje kartica obično obavljaju dispečeri.

2. Kreirajte nalog (za vozača)

Vlasnici ili dispečeri koji već imaju Eurowag nalog mogu se prijaviti na samoposluživanje klijenata da bi naručili kartice ili promenili limite. Vozači uglavnom koriste aplikaciju Eurowag kao benzinsku pumpu i pronalaženje usluga u režimu za goste, tako da ćemo prvo morati da kreiramo njihov nalog da bismo im dodelili karticu.

Nalog se može kreirati na dva načina:

  1. Sa portala za brigu o klijentima
  2. Iz aplikacije Eurowag

2.1 Sa portala za klijente

Samo administratori i vlasnici mogu da kreiraju nove naloge za vozače

Eurowag App - Client Portal 2

Kada se nalog kreira, vozaču se šalje poruka e-pošte sa upitom da aktivira nalog. Vozač tada mora da klikne na vezu, doda svoje lične podatke na nalog i postavi lozinku za nalog u roku od 12 sati. Nakon ovog perioda od 12 sati, veza za dodavanje ličnih podataka na profil više neće biti aktivna.

Eurowag App - Client Portal 5

Vozač se zatim preusmerava na veb lokaciju Eurowag-a da popuni profil i postavi svoju lozinku.

Sada vozač može da se prijavi u aplikaciju Eurowag sa sopstvenim nalogom.

2.2 Iz aplikacije Eurowag

Vlasnik ili dispečer može kreirati nalog, koji će poslati e-poštu vozaču sa upitom da aktivira nalog, doda svoje lične podatke i postavi lozinku kao što je navedeno u odeljku 2.1 iznad.

Vozač takođe može da otvori aplikaciju Eurowag i kreira nalog za sebe. Prvo moraju da dostave e-poštu administratora ili vlasnika kako bi mogli da odobre uparivanje naloga vozača sa nalogom kompanije.

Administrator ili vlasnik tada mora da prihvati uparivanje putem veze u e-poruci. Kada se ovo završi, vozač mora dodati svoje lične podatke na nalog i postaviti lozinku za nalog kao što je pomenuto u odeljku 2.1 iznad.

Sada vozač može da se prijavi u aplikaciju Eurowag sa sopstvenim nalogom.

3. Dodelite karticu

Samo oni koji imaju ulogu administratora, vlasnika ili dispečera mogu da dodeljuju kartice.

Karte se mogu dodeliti na dva načina

  1. Na portalu za samopomoć klijenata
  2. U aplikaciji Eurowag

3.1 Na portalu za klijente

Client Portal - Order Card step 1
Client Portal - Order Card step 5

Sada ste vi (ili vaš vozač) spremni da koristite Eurowag Pay za plaćanje putem mobilnog telefona za kupovinu goriva - nalog postoji i kartica mu je dodeljena.

3.2 U aplikaciji Eurowag

Sada ste vi (ili vaš vozač) spremni da koristite Eurowag Pay za plaćanje putem mobilnog telefona za kupovinu goriva - nalog postoji i kartica mu je dodeljena.

3.3 Vozač prima karticu i postavlja se podrazumevana kartica

Nakon što je kartica primljena i dodeljena vozaču, vozačevoj aplikaciji se šalje obaveštenje (Slika 4). Vozač treba da vidi sve dodeljene kartice (obično samo jednu) koje su trenutno na listi svojih kartica (Slika 5). Na vrhu liste, vozač treba da vidi karticu koja je postavljena kao podrazumevana kartica za Eurowag Pay plaćanja.

Nakon što dodirnete podrazumevanu karticu, pojaviće se ekran gde vozač može da izabere drugu karticu koja će se koristiti kao nova podrazumevana.

Detalji kartice (Slika 6) - Korisnik sada može da promeni podrazumevanu karticu tako što će dodirnuti „Trenutno postavljeno kao podrazumevano“ ili „Postavi kao podrazumevano“ na ekranu Detalji kartice za karticu koja trenutno nije postavljena kao podrazumevana.

Detalji o kartici (Slika 6) - Nakon što dodirnete „Vaša Eurowag Pay istorija“, korisnik će biti odveden na listu Eurowag Pay transakcija izvršenih sa njegovom karticom (Slika 7). Tapkanje na određenu transakciju odvešće korisnika na ekran koji prikazuje detalje te transakcije (Slika 8).

Detalji kartice (Slika 6) - Ako je kartica aktivirana zaključavanje kartice, vozač može da je otključa direktno u aplikaciji.

Šta dalje? Koristite Eurowag Pai za plaćanje putem mobilnog telefona za kupovinu goriva i nastavite da se krećete!

Lako dozvolite svojim vozačima da izvrše brza, bezbedna mobilna plaćanja za kupovinu goriva pomoću Eurowag Pay na svojim telefonima i vratite ih na put dok vaši konkurenti još uvek traže svoje novčanike.

Ako želite da vidite kako izgleda punjenje gorivom koristeći Eurowag Pay, možete pogledati ovaj video.