GTM debug

Clock
Vreme čitanja:
6 min
Calendar
30.5.2023
Vohanka
Ing. Ladislav Luka, Fuel expert

Tražite najbolji planer ruta za vaš prevoz? Eurowag nudi najsveobuhvatnije rešenje na tržištu.

U Eurowagu znamo da vaši kupci postaju sve zahtevniji. Užurbana vremena zahtevaju preciznost, brzinu i maksimalnu efikasnost. Kao prevoznik, možda osećate sve veći pritisak da obezbedite da se vaš transport obavi što je brže moguće, a da pritom imate na umu pouzdanost i vrednost za novac.

Tražite najbolji planer ruta za vaš prevoz? Eurowag nudi najsveobuhvatnije rešenje na tržištu.

Da li ste se našli u ovoj situaciji? Od sada će sve biti drugačije. Počnite da koristite naš poboljšani planer ruta i vaše poslovanje će raditi u vrhunskoj formi.

Najbolja moguća ruta za moj transport? Mi ćemo to srediti za vas!

Gde su dani kada ste imali podatke za celu svoju flotu bukvalno „crno na belo“? Sećate se starih dobrih papirnih mapa i dugih proračuna o tome koja bi ruta bila najoptimalnija za vaše vozilo? Da ne pominjemo preliminarne proračune koliko će vas transport na kraju koštati. Znamo da je ručno izračunavanje svakog troška izuzetno dugotrajno, pažljivo, i osim ako nemate besprekorno oko za detalje, očekivani rezultat će verovatno biti veoma daleko od stvarnosti.

Na sreću, svi ovi nepraktični procesi su odavno iza nas. Prevoznici znaju da im sistemi za praćenje vozila znatno olakšavaju posao, štede energiju i troškove i da je takva pomoć već suštinski deo svakog transportnog posla. Međutim, ono što može izazvati bore kod ovih prevoznika je širok spektar aplikacija za praćenje vozila na tržištu.

Kako da znam da li sam izabrao pravu?

Ako ste korisnik Eurowag Fleet Management rešenja, ne morate ići daleko za odgovor. Već imate iskustvo sa sistemom koji trenutno ima najbolji planer ruta dostupan u industriji.

Ne, ovo nisu samo prazna obećanja. Ono što izdvaja novi i poboljšani planer ruta EW Telematics od konkurencije je sofisticirana upotreba atributa kamiona kako bi se osiguralo da vozilo prati rutu koju dozvoljavaju njegovi parametri. Ono što bi vam trebalo desetine minuta da sami izračunate, Eurowag-ov sistem proizvodi za vas odmah.

Dakle, nakon popunjavanja potrebnih tačaka, sistem predlaže najbolju rutu kojom će vozilo ići na osnovu parametara kamiona. Možete biti sigurni da ova ruta uzima u obzir sve trenutne privilegije i ograničenja na putu i ​​da su svi atributi kamiona uzeti u obzir.

Takvo planiranje rute je veoma fleksibilno, udobno i intuitivno. Ako vam je potrebno vozilo da prođete neke određene tačke prelaza, nema ništa lakše nego da ih dodate pomoću prevlačenja i ispuštanja. Takođe je moguće odabrati bilo koju lokaciju na mapi i iscrtati je jednim klikom.

Ako ste ljubitelj preciznosti u planiranju, naići ćete na putne tačke na mapi koristeći GPS koordinate. Biće vam drago da znate da Planer ruta takođe nudi mogućnost planiranja tačaka puta koristeći ih. Da li redovno šaljete svoja vozila istim rutama? Tada ćete ceniti funkciju za čuvanje ruta kao šablona. Sa svakom novom sličnom rutom, jednostavno se sećate sačuvanog šablona i ne morate da ponavljate unos istih podataka iznova i iznova.

I ima još mnogo toga!

Cena je bitna

Naravno, pretpostavljamo da vođenje voznog parka nije samo vaš hobi, već kao uspešan vlasnik preduzeća gledate i na profit koji vaša kompanija zarađuje. Ima više nego dovoljno matematičkih proračuna za bilo koji operater kompanije. Stoga nećemo dodavati vašu već dugačku listu obaveza. Naprotiv, naš novi planer ruta može automatski da izvrši kalkulacije troškova uključujući i one za putarinu, i to traje manje od jedne sekunde.

Suočavanje sa troškovima transporta nikada nije bilo lakše. Uz preporučenu rutu, EW Telematics vas odmah obaveštava o konačnoj ceni za ceo transport. Pri tome, kalkulacija od kojih vas planer rute oslobađa uključuje niz parametara kako bi ova konačna procenjena cena što je moguće bliže realnosti.

Verovatno možemo da pretpostavimo šta mislite: Na kraju krajeva, konačni trošak transporta uključuje toliko različitih vrednosti... Da li sistem zaista obuhvata sve njih?

Možemo vas uveriti da, iako je ljudski mozak nesavršen, poboljšani planer ruta minimizira rizik od činjeničnih grešaka. Zapravo, usuđujemo se da kažemo da bi ručno izračunavanje cene svakog pojedinačnog kilometra autoputa sa naplatom putarine koje vozilo pređe na dužoj trasi, oduzelo dosta vremena. EW Telematics vam ne prikazuje samo procenjeni iznos izračunat na osnovu stope pređene kilometraže specifične za vozilo, već rezultirajući troškovi uključuju najnoviju cenu putarine, koja se obračunava ne samo za vozila, već i za profile vozila, pojedinačna vozila i takođe uzima u obzir ručno unetu stopu po km.

Jednom kada je ruta generisana, samo ste jedan klik udaljen od toga da vidite potpuni pregled kojim autoputevima će vozač putovati u svakoj zemlji. Oni su raščlanjeni po segmentima, pokazujući tačno koliko je svaki pojedinačni segment udaljen i koliko će vas putarina koštati u njemu. Ako iz nekog razloga želite da izbegnete autoputeve u određenoj zemlji, nema ništa lakše nego označiti jedno polje, a sistem ne samo da će generisati rutu za vas, već će automatski izračunati ažuriranu cenu tog putovanja.

 

Ruta, vozač i sve povezane aktivnosti su vidljivi u realnom vremenu

Ima još dobrih vesti za prevoznike. Generalno, već postaje standard da sistemi za upravljanje voznim parkom nude praćenje vozila u realnom vremenu. Naravno, rešenje EW Telematics nije izuzetak.

Dakle, šta nas čini posebnim u Eurowagu?

Zahvaljujući našem iskustvu sa hiljadama prevoznika, znamo da nije ni približno dovoljno znati gde se vozilo nalazi na ruti. Uslovi u saobraćaju se stalno menjaju i morate biti fleksibilni kao dispečer. To je upravo ono što smo imali na umu kada smo poboljšavali naš planer ruta. Pokušajte da zamislite koliko transporta jednostavno bude zakazano i poslato vozaču. Retko je tako jednostavno. Naročito ako vozite neregularnim rutama ili prelazite veliki broj zemalja tokom transporta.


Nadgledanje vozila nije samo u tome da se uveri da sledi propisanu rutu. Odgovornost dispečera je da stalno prati aktivnost vaših vozača, da li se poštuju zadata vremena vezana za transportne operacije, ali i da li se roba bezbedno transportuje. Dobar dispečer je odavno definisan ne samo dobrim planiranjem. Za to već imate najbolji -- Eurowag Route Planner.

Da biste bili odličan dispečer, pre svega morate da se nosite sa pritiskom koji donose neočekivane situacije na putu. Ako se na planiranoj ruti pojavi bilo kakva prepreka, možete odmah reagovati na nju i poslati novogenerisanu rutu vozaču, kako bi roba bila isporučena na odredište u najboljem mogućem roku, opet, imajući u vidu cenu tog transporta. Takođe možete planirati vreme vozača na svakoj destinaciji, kao što je mesto utovara/istovara, dostupnost parkinga ili benzinske stanice i autoperionice koje se nalaze duž rute. Ako ste veliki prevoznik sa složenim zahtevima za voznim parkom, cenićete količinu podataka koje možete da dodate svojim podacima o utovaru i istovaru. Ovo uključuje informacije o vašim dobavljačima, utovarenim artiklima ili vremenima boravka.

Ako se bilo šta neočekivano dogodi vozaču, komunikator EW MISSION u vozilu vas odmah obaveštava o svim događajima u vezi sa transportom. Štaviše, novi Planer ruta koristi popularni Sigic navigacioni sistem, na koji se već oslanja 200 miliona vozača širom sveta.

Nešto dodatno za vas

Ako ste već Eurowag kupac, znate da ćete dobiti niz drugih srodnih pogodnosti sa svakim proizvodom koji odaberete. Kada koristite novi planer ruta, spomenimo neke od njih.

Među karakteristikama o kojima ćete biti zadovoljni je i mogućnost da budete upozoreni kada se vaše vozilo približava odredištu. Možete odabrati vreme koje vam najviše odgovara da to uradite. Takođe možete definisati obaveštenje u Planeru rute koje će vas upozoriti kada vozilo odstupi od planirane rute na osnovu veličine koridora koju ste izabrali. Možete definisati vremenski bafer unutar pojedinačnih delova rute koji će se uzeti u obzir prilikom ponovnog izračunavanja vremena između odredišta. A ako imate rutu u svom portfoliju ruta koju redovno izvodite, samo je sačuvajte kao šablon i učitajte je iz sistemske memorije sledeći put kada planirate.

Naši klijenti su se navikli na to da im EW Telematics uvek nudi informacije o uslugama koje vozač može da koristi direktno na ruti. Ne samo da uvek vidite raspoloživa parkirališta, autoperionice i benzinske pumpe, već ste u okviru ovih i obavešteni o novo ažuriranim cenama goriva na pojedinim benzinskim pumpama. Još jedan od mnogih načina na koji vam Eurowag štedi novac.

Vozite se kroz Poljsku? Tada ste možda naišli na prilično stroge zahteve koji se nameću prevoznicima koji prevoze određene vrste robe. Ako prevozite robu koja podleže posebnom oporezivanju, kao što su nafta, cigarete, alkoholna pića i sl., u obavezi ste da registrujete svoj prevoz na portalu PUESC, inače rizikujete veliku kaznu. EW Telematics vam može pomoći i u ovom slučaju. Zahvaljujući jednostavnoj vezi sa portalom PUESC, nadgleda se transport vaše osetljive robe, čime se minimizira rizik od plaćanja dodatnih nepotrebnih naknada za prelazak kroz Poljsku.

Novi PLANER RUTE ukratko:

  • sačuvajte rute kao šablone i ponovo ih koristite za buduća planiranja
  • predlažu rute na osnovu karakteristika kamiona
  • fleksibilne opcije za izbor i promenu ruta tokom transporta
  • pregled rute i aktivnosti vozača tokom celog transporta
  • automatski obračun očekivanih troškova transporta uključujući troškove putarine i karakteristike kamiona
  • kalkulator troškova sa segmentima putarine po zemlji
  • mogućnost izbegavanja autoputeva, trajekata ili određenih zemalja
  • naprednije konfiguracije za učitavanje i istovar
  • planirati rute po GPS koordinatama
  • prevucite rutu i ​​dodajte tačke prelaza

Da li već znate koji je sistem upravljanja voznim parkom najbolji?

Ako imate bilo kakvih nedoumica, naš napredni planer ruta će vas definitivno ubediti. Možete uživati u njegovim novim mogućnostima sa EW TRUCK PRO paketom, koji uključuje sve pomenute funkcije. Sa novim planerom ruta, Eurowag Fleet Management maksimizira efikasnost svakog pojedinačnog transporta.

Smanjite troškove goriva i upravljanja vozilom, minimizirajte kašnjenja i učinite sebe, svoje vozače i klijente još srećnijim.

Nabavite upravljanje flotom