GTM debug

Clock
Reading time: 4 min
Calendar
12.10.2022

Emma Copland je novi direktor ljudskih resursa Eurowag

Emma Copland ima bogato iskustvo u ljudskim resursima, a prethodno je vodila HR u RM plc, Centrica i The Bicester Collection, između ostalih.

Emma Copland je novi direktor ljudskih resursa Eurowag

Emma Copland je postala novi direktor ljudskih resursa Eurowag. Tokom svoje karijere bila je na visokim pozicijama u brojnim međunarodnim kompanijama. Ona u Eurowag donosi bogato iskustvo u upravljanju ljudskim resursima u kompanijama sa zaposlenima u mnogim zemljama širom sveta. Kao glavni direktor za ljude (CPO) biće odgovorna za strateško upravljanje ljudskim resursima, procese i razvoj osoblja organizacije, izgradnju kulture kompanije i brendiranje poslodavca.

Osnovni zadatak novog CPO-a je da razvije potencijal zaposlenih u kompaniji koristeći najnovije svetske trendove kako bi njihov rad ojačao konkurentnost kompanije širom Evrope. Sa svoje pozicije, ona bi tako trebalo da doprinese uspehu cele kompanije stvaranjem radnog okruženja u kome su zaposleni dugoročno zadovoljni i motivisani.

Emma Copland: HR i posao idu ruku pod ruku

Eurowag je mešavina tradicionalne korporacije, plus listing na Londonskoj berzi i porodičnog biznisa koji njegov osnivač vodi 25 godina. Ovo stvara jedinstvenu mešavinu koja daje Eurowag jedinstvenu poziciju na tržištu rada. Štaviše, to je kompanija koja stavlja veliki naglasak na održivost. Iz ovih razloga, oduševljen sam što sam deo tima i radujem se što ću videti kako zajedno možemo da odvedemo kompaniju napred u smislu rasta, kako poslovnog tako i kadrovskog. Iako zvuči kao kliše, bez ljudi nema posla. Moj posao je da se pobrinem da posao i ljudski resursi idu ruku pod ruku i da se dopunjuju. Emma Copland, Chief People Officer.

Ema Kopland ima preko 25 godina iskustva u ljudskim resursima, uglavnom u tehnologiji i poslovima koji se bave klijentima. Pre nego što se pridružila Eurowag, provela je tri godine kao direktor ljudskih resursa u RM plc, kompaniji za IT rešenja specijalizovana za obrazovanje. Takođe je radila kao direktor ljudskih resursa za vodećeg dobavljača energetskih usluga Centrica, a takođe je vodila HR za dizajn šoping destinacijskog lanca The Bicester Collection. Međutim, u svojoj bogatoj karijeri nije se ograničila striktno na HR, već se okušala i na pozicijama u marketingu i finansijskom menadžmentu. Poreklom iz Velike Britanije, diplomirala je na Univerzitetu u Edinburgu. Poseduje prestižnu kvalifikaciju Chartered Institute of Personnel Development (CIPD) sa Univerziteta u Vestminsteru.

Inovacija ne samo u mobilnosti

Uprkos teškoj globalnoj situaciji, Eurowag ostvaruje održiv i ubedljiv rast. To je vidljivo iz rezultata prve polovine ove godine, u kojima je kompanija potvrdila svoje srednjoročne finansijske izglede. Takođe je nedavno uključen u prestižni FTSE 250 berzanski indeks Londonske berze. Misija Eurowag je da pomogne transportnim operaterima da se digitalizuju, što zauzvrat vodi većoj efikasnosti i profitabilnosti, i da smanji uticaj komercijalnog drumskog transporta na životnu sredinu. Eurowag ne ograničava svoju inovaciju na poslovanje: on takođe inspiriše pristup društveno odgovornom poslovanju u koji aktivno uključuje svoje zaposlene. Svaki zaposleni dobija individualni budžet za dobrotvorne projekte, koji može da koristi po svom nahođenju.

Biografiju Eme Kopland na profesionalnoj mreži LinkedIn možete pronaći na ovom linku.