GTM debug

Clock
Reading time: 4 min
Calendar
5.3.2023

Eurowag je prvi evropski provajder elektronskih usluga naplate putarine u Češkoj

Eurowag-ova EETS sertifikovana jedinica omogućava plaćanje putarine u šest evropskih zemalja, uključujući češke autoputeve i prvoklasne puteve.

Eurowag je prvi evropski provajder elektronskih usluga naplate putarine u Češkoj

Prag, 1. mart 2023. – Eurowag, vodeći dobavljač integrisanih rešenja za drumski transport u Evropi, dobio je sertifikat Evropske elektronske službe za naplatu putarine (EETS) za češke autoputeve i prvoklasne puteve. Ovo čini Eurowag jednim od prvih EETS provajdera u Češkoj. U praksi, to znači da se jedna jedinica Eurowag u vozilu može koristiti za plaćanje putarine u Češkoj, pet drugih evropskih zemalja i na odabranim mostovima i tunelima.

Zahvaljujući novom EETS sertifikatu, Češka se pridružuje Nemačkoj, Mađarskoj, Belgiji, Austriji i Poljskoj od 1. marta 2023. godine – u svim ovim zemljama plaćanje putarine se može izvršiti jednostavno preko Eurowag-ove EVA jedinice. Rešenje sa jednom jedinicom u vozilu (OBU) za više zemalja olakšava prevoznicima da upravljaju i upravljaju svojim voznim parkom, pojednostavljuje rad i rad OBU-a za vozače, a takođe povećava bezbednost na putu - manje OBU-ova na vetrobranskom staklu ostavlja više prostor za vozača da vidi i nudi mogućnost da sve ima na jednom klijentskom portalu.

EVA rešenje - ne samo bezbrižno plaćanje putarine

Eurowag EVA on-board jedinica nudi dodatne usluge pored EETS sertifikacije i povezanih plaćanja putarine. Rešenje uključuje integrisane alate za upravljanje voznim parkom kao što su planiranje i praćenje ruta vozila, udaljeno preuzimanje tahografa, analiza ponašanja vozača i patentirana FuelGuard tehnologija geolokacije, koja je potpuno besplatna za klijente. Rešenje EVA na vozilu na taj način omogućava vlasnicima voznih parkova uštedu troškova i podatke za efikasno upravljanje svojim poslovanjem, štedi vreme dispečerima pomoću intuitivnog softvera za upravljanje voznim parkom i povećava bezbednost vozača jer sama jedinica u vozilu proverava da li je prekoračena zakonska ograničenja vremena vožnje i može čak pratiti nebezbedne navike u vožnji.

Oni koji su zainteresovani za EVA OBU sa EETS sertifikatom treba samo da završe registraciju specifične za vozilo i izaberu zemlje u kojima žele da aktiviraju uslugu elektronske naplate putarine. EVA OBU se obično isporučuje u roku od 3 radna dana od naručivanja. Za postojeće Eurowag klijente, aktiviranje EETS-a za Češku Republiku je još lakše – samo posetite Eurowag klijentski portal i uredite detalje za određena vozila na relevantnom korisničkom nalogu.

Evropski sistem elektronske naplate putarine omogućava prevoznicima i njihovim vozačima da lako i neprimetno putuju po zemljama EU. Brza integracija elektronskog plaćanja putarine u Češkoj u naše integrisano rešenje je stoga za nas bila prioritet – na kraju krajeva, Češka Republika je naše domaće tržište. Štaviše, u budućnosti će se povećati broj zemalja u kojima se putarina može plaćati putem EVA jedinice. Već radimo na integraciji plaćanja putarine u Slovačkoj i odloženog plaćanja putarine po fakturi za Mađarsku.

Ivana Lang, Manager of Toll product at Eurowag

Za više informacija o integrisanom EVA rešenju i jednostavnom plaćanju putarine širom Evrope, posetite Eurowag. Oni koji su zainteresovani za EVA on-board jedinicu sa EETS sertifikatom mogu se registrovati ovde.

O EUROWAG:

Eurowag pruža integrisane usluge mobilnosti i plaćanja međunarodnim transportnim kompanijama više od 25 godina. To je jedna od najbrže rastućih kompanija u Evropi. Njegova misija je da rad miliona kamiona koji prelaze Evropu učini čistijim, pravednijim i efikasnijim. U tom cilju, Eurowag svojim klijentima nudi proizvode i usluge zasnovane na savremenim digitalnim tehnologijama, od plaćanja konvencionalnim i alternativnim gorivom, naplate električnih vozila i putarine, preko povraćaja poreza, telematike i navigacije, do niza finansijskih usluga i savetovanja o čistoj mobilnosti. .

Eurowag takođe podržava inovacije u filantropiji. U okviru projekta Filantropija i Vi, u kome redovno učestvuje ¾ zaposlenih u kompaniji, svaki zaposleni u Eurowag-u dobija individualni budžet za filantropiju, kao i potpuno poverenje u način na koji se novac rukuje. Projekat je već inspirisao nekoliko drugih velikih IT korporacija da preduzmu sličnu akciju. Za više informacija posetite www.eurowag.com.

Kontakti za medije:

EUROWAG

Zuzana O’Brien

Marketing Communication Manager

E-mail: pr@eurowag.com