GTM debug

Clock
Reading time: 3 min
Calendar
27.9.2022

Eurowag je uvršten u prestižni FTSE 250 indeks Londonske berze

Kompanija češkog osnivača Martina Vohanke uključena je u indeks akcija FTSE250 Londonske berze, koji uzima u obzir tržišnu kapitalizaciju kompanija. Eurowag je naveden pored brendova kao što su Aston Martin i Marks & Spencer.

Eurowag je uvršten u prestižni FTSE 250 indeks Londonske berze

Prag, 27. septembar 2022. – Eurowag, vodeći provajder integrisanih rešenja za drumski transport u Evropi, nedavno je uvršten na FTSE 250 berzanski indeks. Prestižni indeks Londonske berze zasniva se na tržišnoj kapitalizaciji kompanija. Eurowag je osnovao češki preduzetnik Martin Vohanka, koji je i dalje većinski vlasnik kompanije.

Eurowag pored svetski poznatih brendova

Eurowag je plivao na Londonskoj berzi pod imenom W.A.G. Rešenja za plaćanje pre manje od godinu dana, u oktobru 2021. Firma je ove nedelje zamenila Frasers Group u indeksu FTSE 250 (poznatom kao skraćeno „footsie“). Sastav FTSE 250 indeksa se ažurira svakog kvartala. Indeks uključuje neke svetski poznate brendove kao što su Aston Martin i Marks & Spencer.

Pridruživanje FTSE 250 je važna prekretnica za nas i konsoliduje poziciju Eurowaga kao kompanije na berzi. Uveren sam da smo zahvaljujući našim najsavremenijim tehnologijama, širokom portfoliju usluga i snažnom finansijskom profilu u najboljoj poziciji da gradimo na ovim temeljima i podstičemo dalji atraktivan rast. kaže Martin Vohanka, osnivač i izvršni direktor Eurowaga.

Kompanija ima za cilj dalji rast

Eurowag je nedavno objavio svoje rezultate za prvu polovinu ove godine. Postigla je održiv i ubedljiv rast i potvrdila svoje srednjoročne finansijske izglede. Eurowag kreira proizvode i usluge za međunarodne transportne kompanije. Njegova jedinstvena tehnološka rešenja pomažu operaterima da digitalizuju i povećaju profitabilnost i efikasnost. Kompanija takođe ima za cilj da pomogne u smanjenju uticaja komercijalnog transporta na životnu sredinu i ubrza prelazak na mobilnost sa niskim sadržajem ugljenika.

O EUROWAG-u

Eurowag pruža integrisane usluge mobilnosti i plaćanja međunarodnim transportnim kompanijama više od 25 godina. Bila je jedna od najbrže rastućih kompanija u Evropi u svojoj oblasti. Njegova misija je da rad miliona kamiona koji prelaze Evropu učini čistijim, pravednijim i efikasnijim. U tom cilju, Eurowag svojim kupcima nudi proizvode i usluge zasnovane na modernim digitalnim tehnologijama, od plaćanja konvencionalnim i alternativnim gorivom, naplate električnih vozila i putarine, preko povraćaja poreza, telematike i navigacije, do niza finansijskih usluga i saveta o prebacivanju na alternativna goriva i pogone.

Eurowag takođe podržava inovacije u filantropiji. U okviru projekta Filantropija i vi, u kojem redovno učestvuje ¾ zaposlenih u kompaniji, svaki zaposleni u Eurowag-u dobija individualni budžet za filantropiju, kao i potpuno poverenje u način na koji se novac rukuje. Projekat je već inspirisao nekoliko drugih velikih IT korporacija da preduzmu sličnu akciju. Za više informacija posetite www.eurowag.com.