GTM debug

Clock
Reading time: 3 min
Calendar
25.10.2022

Eurowag kupuje Inelo Grupu, proširujući prisustvo na tržištu širom Evrope

Kupovina vodećeg provajdera integrisanih tehnoloških rešenja u Poljskoj i Sloveniji značajno povećava obim i mogućnosti proizvoda Eurowag-a, istovremeno podržavajući razvoj njegove digitalne platforme

Eurowag kupuje Inelo Grupu, proširujući prisustvo na tržištu širom Evrope

Prag, 25. oktobar 2022. – Eurowag, vodeća panevropska integrisana platforma za plaćanja i mobilnost fokusirana na industriju komercijalnog drumskog transporta („CRT“), preuzima 100 odsto Inelo grupe, vodećeg dobavljača integrisanih tehnoloških rešenja za transport teških tereta u regionu CIE, iz Innova Capital. Transakcija će proširiti geografsko prisustvo Eurowaga na 16 evropskih tržišta i otprilike udvostručiti svoju bazu telematskih uređaja. Ovim korakom, Eurowag će takođe proširiti svoj portfolio proizvoda dodavanjem ključnih rešenja za upravljanje radnim vremenom i upravljanje voznim parkom, pomažući klijentima da povećaju efikasnost svog poslovanja putem digitalizacije i poboljšaju dobrobit i bezbednost vozača. Osnivač i izvršni direktor Eurowaga – Martin Vohanka naglašava da će akvizicija, vredna više od 300 miliona evra, ubrzati razvoj Eurowag-ove potpuno integrisane digitalne platforme od kraja do kraja, pomažući da CRT industrija bude čistija, pravednija i efikasnija.

Inelo grupa je međunarodni lider u rešenjima za transportnu industriju. Kompanija je prisutna na više od deset evropskih tržišta i već 20 godina oprema CRT sektor digitalnim rešenjima u oblastima softvera za lokalizaciju GPS satelita (lokacija automobila vozača, rutiranje i praćenje vozila) i softvera za analizu i obračun radno vreme vozača. Tokom proteklih nekoliko godina, poslujući u okviru Innova Capital fonda, Inelo grupa je izvršila 4 strateške akvizicije kompanija: NUSS, Marcos Bis, CVS Mobile i FireTMS. Ovo je omogućilo Inelu da nastavi svoj dinamičan rast i evoluira od lokalne kompanije u lidera u integrisanoj tehnologiji za transport u regionu CIE.

Približno 87.000 vozila trenutno je opremljeno Inelo telematskim uređajima, oko 100.000 vozača koristi Inelov softver za obračun radnog vremena vozača, a skoro 60.000 se namiruje preko njegove usluge outsourcinga. Pored toga, poljska kompanija snabdeva 43 kontrolne inspekcije u 23 zemlje alatima koji se koriste za kontrolu međunarodnog drumskog transporta.

Ova strateški važna transakcija ne samo da donosi dodatni obim za Eurowag, već nas takođe vodi značajno bliže postizanju naše ambicije da isporučimo potpuno integrisanu, digitalnu platformu od kraja do kraja za klijente u sektoru komercijalnog drumskog transporta. Inelo dodaje približno 87.000 povezanih kamiona u našu mrežu i učvršćuje našu poziciju kao vodećeg dobavljača rešenja za upravljanje voznim parkom za CRT industriju u regionu CIE. Ono što je važno, takođe dodaje uzbudljive nove proizvode našoj platformi u rešenjima za upravljanje radnim vremenom, koja klijentima pružaju kritične usluge i omogućavaju odlično zadržavanje kupaca. Radujemo se što ćemo poželeti dobrodošlicu Magdaleni, Mikolaju i njihovom timu u Eurowag-u i raditi sa njima dok nastavljamo da širimo našu digitalnu platformu od kraja do kraja. Martin Vohanka, osnivač i izvršni direktor Eurowag-a   Mi kapitalizujemo na talasu digitalizacije koji je zahvatio CRT sektor i Eurowag Grupa je prepoznala ovaj potencijal. Oduševljen sam što ćemo, partnerstvom sa Eurowagom, moći da nastavimo sa razvojem našeg jedinstvenog centra za komercijalni drumski transport širom Evrope i, udruživanjem snaga sa panevropskim liderom, ubrzamo naš rast. Magdalena Magnuševska, izvršna direktorka Inelo grupe.

Kontakti za medije:

EUROWAG

Zuzana O’Brien

Marketing Communication Manager

pr@eurowag.com

www.eurowag.com

O Eurowagu

Eurowag je osnovan 1995. godine i vodeća je panevropska integrisana platforma za plaćanja i mobilnost fokusirana na industriju komercijalnog drumskog transporta. Inovativna rešenja Eurowag-a čine život lakšim za mala i srednja preduzeća u industriji komercijalnog drumskog transporta širom Evrope kroz svoju jedinstvenu kombinaciju rešenja za plaćanje, besprekornu tehnologiju, digitalni eko-sistem zasnovan na podacima i visokokvalitetnu korisničku uslugu.

www.eurowag.com

O Inelo Grupi

Inelo Group je vodeća poljska kompanija, koja već više od 20 godina pruža malim i srednjim preduzećima i liderima na transportnom tržištu digitalna rešenja fokusirana na CRT industriju u oblasti satelitskih sistema za lociranje vozila i softver za analizu i obračun radnog vremena vozača. Sa svojom širokom bazom proizvoda, implementirajući strategiju one stop shop, postao je poslovni partner za 10.000 transportnih i logističkih kompanija. Inelo grupa takođe nudi široku izloženost integrisanim tehnološkim rešenjima sa posebnim naglaskom na upravljanje radnim vremenom za strana tržišta, uključujući Tachoscan Veb zasnovan na SaaS-u. Štaviše, poljski brend obezbeđuje alate za kontrolu međunarodnog drumskog transporta za 42 organa za sprovođenje u 23 zemlje.

www.inelo.pl