GTM debug

Clock
Vreme čitanja:
6 min
Calendar
12.7.2023
Vohanka
Ing. Ladislav Luka, Fuel expert

Kako transportovati termoosetljivu robu: Osigurajte sigurnost svog tereta pomoću praćenja hladnog lanca!

Da li ste se susreli sa zahtevima za transport robe koji zahtevaju posebno rukovanje? Prevoz osetljivog tereta kao što su farmaceutski proizvodi, hemikalije ili smrznuta hrana može biti pravi izazov. Ublažite svoje brige našim pouzdanim rešenjem! Hajde da bliže pogledamo kome je namenjen nadzor hladnog lanca i kako može da pomogne da se minimiziraju rizici pri transportu termo osetljive robe.

Kako transportovati termoosetljivu robu: Osigurajte sigurnost svog tereta pomoću praćenja hladnog lanca!

Za koje prevoznike je Hladni lanac dizajniran?

Generalno, postoje dve vrste transportne robe. Oni koji ne zahtevaju posebnu pažnju, koji se lako skladište i ne treba ih stalno proveravati tokom transporta. Zatim postoji druga vrsta - transportni teret koji zahteva pažljivo rukovanje. Ova roba može biti nepoželjna za mnoge prevoznike zbog povećanog rizika pri njihovom transportu.

Takav teret može biti termoosetljiva roba kao što su:

  • Sveža i smrznuta hrana: sladoled i druga smrznuta hrana, meso i riba, voće i povrće, mlečni proizvodi
  • Farmaceutski proizvodi: lekovi i vakcine
  • Kozmetički proizvodi: kreme i maske za lice

Ove vrste robe zahtevaju posebnu pažnju tokom transporta, koji se sastoji od temperaturne stabilnosti. Održavanje bezbednosti i kvaliteta ovih predmeta je toliko ključno da neuspeh u njihovom pravilnom transportu može da ugrozi ljudski život.

Dok su neki prevoznici specijalizovani uglavnom za transport termoosetljive robe, dok su za druge takve narudžbine samo dopuna drugim transportima. Ako ste se našli u ovim redovima ili planirate da se krećete u ovom pravcu u budućnosti, imamo dobre vesti za vas. Eurowag će obezbediti da vaša transportovana roba uvek bude što je moguće bezbednija, zahvaljujući našem rešenju za praćenje hladnog lanca.

Koje su prednosti korišćenja hladnog lanca?

Jednostavno rečeno - hladni lanac je dizajniran da održava niske temperature u tovarnom prostoru iu potpunosti u skladu sa propisima. Ovaj dizajn je neophodan kako bi se osiguralo da se termoosetljivi proizvodi ne pokvare tokom transporta. Hajde da navedemo neke od konkretnih prednosti koje Cold Chain donosi svojim korisnicima:

  • Obezbeđenje kvaliteta proizvoda: Neki proizvodi osetljivi na temperaturu (npr. lekovi, hrana i pića) zahtevaju specifične temperaturne opsege da bi održali svoj kvalitet i bezbednost. Praćenje temperature hladnog lanca osigurava da se temperatura održava u potrebnom opsegu tokom procesa transporta, čime se čuva kvalitet proizvoda.
  • Usklađenost sa regulatornim zahtevima: Industrije kao što su zdravstvo i hrana podležu zakonskim zahtevima za kontrolu temperature tokom transporta. Cold Chain pomaže da se obezbedi usklađenost sa ovim zahtevima, izbegavajući skupe kazne za nepoštovanje.
  • Smanjen otpad: Proizvodi se mogu pokvariti ako se ne skladište na odgovarajućoj temperaturi. To dovodi do rasipanja i finansijskih gubitaka kompanije. Hladni lanac pomaže u smanjenju ovog otpada tako što osigurava da se roba transportuje pod pravim uslovima.
  • Poboljšanje efikasnosti: Praćenje hladnog lanca poboljšava efikasnost transportnih operacija pružanjem informacija u realnom vremenu o temperaturi, lokaciji i stanju proizvoda koji se transportuju. Ove informacije mogu pomoći u optimizaciji rutiranja, smanjenju vremena transporta i poboljšanju tačnosti isporuke.
  • Povećano zadovoljstvo kupaca: Vaši kupci očekuju da će njihovi proizvodi biti isporučeni u dobrom stanju i na vreme. Cold Chain vam pomaže da isporučite proizvode u optimalnom stanju, što, naravno, dovodi do povećanja zadovoljstva i lojalnosti kupaca.
  • Ublažavanje rizika: Hladni lanac pomaže u smanjenju rizika povezanih sa termoosetljivim proizvodima tokom tranzita. Praćenjem temperature okoline u realnom vremenu, potencijalni problemi se mogu identifikovati i blagovremeno rešiti.
  • Povećana transparentnost: Hladni lanac obezbeđuje veću transparentnost i odgovornost tokom celog transportnog procesa. I dispečer i kupac imaju pristup u realnom vremenu informacijama o lokaciji i stanju proizvoda koji se transportuju, što može pomoći u izgradnji većeg poverenja između vaše kompanije i vaših klijenata.

Koje su glavne prednosti Eurowag rešenja za hladni lanac?

Pretpostavimo da ste svesni različitih prednosti hladnog lanca i da ste zaključili da bi on takođe mogao da pomogne vašem poslovanju. Ali zašto izabrati rešenje iz Eurowag?

Svojim klijentima donosimo funkciju hladnog lanca kao opcioni dodatak uz praćenje njihovih vozila preko EW Telematics. Među karakteristikama na koje smo najponosniji je naš novi i poboljšani planer ruta. Uz praćenje hladnog lanca, našim korisnicima se nude posebne pogodnosti koje ćete dobiti ako počnete da koristite naše upravljanje voznim parkom. Glavne karakteristike uključuju:

  • Lako kreirajte šablone konfiguracija hladnog lanca koji se mogu povezati sa planiranom rutom i ponovo koristiti za buduće rute.
  • Planirajte rutu jednom, dodajte profile hladnog lanca i sačuvajte je kao šablon. Nema potrebe da svaki put konfigurišete pragove upozorenja hladnog lanca.
  • Upozorenja hladnog lanca mogu se dodati pojedinačnim deonicama rute. Ako, na primer, prvi deo rute uključuje praćenje hladnog lanca, a zatim se ta roba istovara i kamion nastavi sa robom koja nije hladna, tada će upozorenja biti deaktivirana nakon istovara i izbeći će se lažna upozorenja.
  • Proverite istoriju temperature na jednostavnom grafikonu. Sa izveštajem o vremenskoj liniji, možete pratiti promene temperature senzora kao i sva neželjena odstupanja od definisanih pragova.
  • Pratite trenutnu temperaturu tereta na mapi uživo. Pogledajte trenutnu temperaturu tereta za svako vozilo hladnog lanca i lako proverite da li upozorava ili ne.
  • Preuzmite evidenciju temperature. Izvoz je moguć iu PDF-u i u Ekcel-u, tako da možete lako da radite sa vrednostima temperature ili delite sa trećim licima.
  • Pronađite sve informacije o upozorenjima na jednom mestu. Istorija upozorenja vam pruža detalje o generisanim upozorenjima – gde su se pojavila, njihovo trajanje i trenutni status.
  • Lako pronađite temperaturni grafikon u Aktivnosti putovanja. Kada proveravate aktivnost putovanja za transport hladnim lancem, omogućite grafikon hladnog lanca da vidite zabeleženu temperaturu za svaku lokaciju rute.

Kako mogu da dobijem nadzor hladnog lanca u svom vozilu?

Da li ste zainteresovani za uslugu Hladnog lanca i da li mislite da bi ona mogla biti od koristi za vaše poslovanje? Praćenje hladnog lanca je moguće uz pomoć jednostavne ugradnje termometra u vozilo, bilo putem bluetooth veze sa EVA ili Vetronics jedinicom, ili direktno sa sistemima za hlađenje kao što su Thermoking ili Carrier.

Ako želite maksimalno bezbedno da transportujete termoosetljivu robu, naručite EW Telematics rešenje i platite samo 1,99 evra po vozilu mesečno za uslugu Hladnog lanca.

Nabavite upravljanje flotom